CDR.cz - Vybráno z IT

Nokia McLaren - špičkový smartphone s WP a ovládáním 3D Touch

Nokia Lumia 1020
Microsoft chystá nové high-endové zařízení. Náhrada za model Lumia 1020 má být vybavena technologií podobnou Kinectu.

Nový high-endový smartphone zatím nese označení Nokia McLaren. Jedná se o nástupce modelu Nokia Lumia 1020, takže bychom mohli v základní výbavě počítat s kvalitním fotoaparátem. Nejnovější zvěsti naznačují, že by mohl být McLaren obdařen technologií podobnou Kinectu pro možnost bezdotykového ovládání. Systém vybavený řadou hardwarových snímačů se jmenuje 3D Touch a Nokia na něm pracuje již řadu let. Společnost se snažila, aby vývojáři funkci 3D Touch přidali do svých her, měla se objevit také v testovacím projektu Nokia Goldfinger, ale nakonec bude tento systém dostupný výhradně v telefonech Microsoft.

Nokia Patent 3 D Touch

Systém 3D Touch

3D Touch umožňuje majiteli ovládat zařízení různými gesty, aniž by se dotkl obrazovky - např. přijmout hovor přiložením mobilu k uchu, ukončit hovor vložením telefonu do kapsy nebo aktivovat hlasitý odposlech položením zařízení na rovný povrch. Uživatel má být dále schopen vypnout mikrofon přiložením mobilu k hrudi, odložit upozornění mávnutím ruky před displejem nebo při focení zoomovat pohyby prstů. Uvidíme, zda bude absence tlačítek u chytrých telefonů s Windows Phone spíše ke škodě, nebo ku prospěchu. Nicméně na další informace si musíme ještě počkat.

Největší podíl na šíření nových zpráv kolem novinek Microsoftu má server Evleaks. Telefony Nokia se nebojí v poslední době ani trochu experimentovat, což dokazuje například výkonná Nokia Lumia 930 s 5" displejem nebo netradiční dual-boot smartphone Nokia X2 se dvěma operačními systémy (WP a Android). 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nokia McLaren - špičkový smartphone s WP a ovládáním 3D Touch

Úterý, 10 Červen 2014 - 18:58 | Trovaricon | Na telefon / mobilne zariadenie s pohybovym...
Úterý, 10 Červen 2014 - 16:16 | Pety | Hmm. A co Amazon? Co nám chce předvést 18.6.?

Zobrazit diskusi