CDR.cz - Vybráno z IT

Nový Batman: Arkham Knight má tak špatný PC port, že byl stažen z prodeje

Batman Arkham Knight 3 0
Před pár dny vyšel nový díl Batmanské Arkham série, a velmi brzy na to se spustila vlna nesouhlasu s kvalitami PC portu. Ten byl bohužel tak špatný, že běžel i na dobrých sestavách trhaně a se zámkem na 30 FPS.

Systém reklamací Steamu se konečně uplatnil v plném světle. Donedávna ještě neměli tamější uživatelé žádnou rozumnou možnost vrátit hru, se kterou nebyli spokojeni. Logicky tedy neměli ani vývojáři důvod zakročit tak drasticky, jako právě v případě nového Batmana

Brzy po jeho vydání se objevily desítky zpráv, které hanily špatný PC port pro Windows. Trhání, záseky, zámek na 30 FPS (který šlo obejít přepsáním texťáku, takže naprosto zbytečné), špatná optimalizace, to vše trápilo nové dílo od Rocksteady/Warner Bros. Port pro PC platformu mělo na starosti malé studio Iron Galaxy, Rocksteady se od hry v tomto případě distancovalo a štafetu předalo. 

Batman Facepalm

I internetový obchod Green Man Gaming, který reklamace běžně neuznává, udělal v případě Batmana výjimku a rozhodl se vrátit peníze všem svým zklamaným zákazníkům.

Vydavatelé Warner Bros se vyjádřili k problému následovně:

„Chtěli bychom se omluvit všem, kteří zažívají výkonnostní problémy s PC verzí Batman: Arkham Knight. Bereme tento problém velmi vážně, a tak jsme se rozhodli pozastavit budoucí prodeje PC verze, zatímco na těchto problémech budeme pracovat, abychom nabídli náš kvalitní standard. Velmi si vážíme našich zákazníků a víme, že se zde nachází mnoho hráčů, kteří si hru na PC užívají. Chceme udělat vše, co je v našich silách, abychom nabídli lepší zážitek všem PC hráčům.

Děkujeme všem hráčům, kteří nám poskytli užitečný feedback. Neustále sledujeme všechna vlákna, která vytvoříte na oficiálním komunitním a Steam fóru Batman: Arkham Knight, včetně záznamů v naší zákaznické podpoře. Pokud jste si pořídili kopii naší hry a nejste spokojeni se svým zážitkem, tak vás žádáme o trpělivost, zatímco budeme tyto problémy opravovat. Pokud chcete, můžete zažádat o vrácení peněz na help.steampowered.com nebo v obchodě, ve kterém jste si hru pořídili.

Fanoušci Batman: Arkham Knight doposud podporovali vývoj značky a my bychom vám chtěli poděkovat za vaši trpělivost, jelikož pracujeme na updatované PC verzi Batman: Arkham Knight, abyste si mohli užít poslední kapitolu Arkham série tak, jak byste měli.“

Batman Arkham Knight 1 0Batman Arkham Knight 2 0

Právě zpackaný PC port nového Batmana krásně demonstruje, jak jsou dnes zapotřebí reklamace her (a že 2 hodiny na vyzkoušení stačí). Ačkoliv je tento případ smutný, je to poučení pro další velké vývojáře, že na těchto portech je nutné zapracovat. Pokud nabídnou špatné kvality, už nemají jistotu výdělku pramenícího z předobjednávek a přehnaného hypu.

V době psaní tohoto článku už nelze nového Batmana na stránkách Steamu zakoupit. Stávající zákazníci, kteří si už titul koupili, by neměli mít potíže se zprovozněním hry (respektive ze strany Steamu). Jak je to s reklamacemi v kamenných obchodech bude velmi individuální, pokud jste si ale hru už aktivovali na digitální platformě, úspěch nečekejte. 

Datum „převydání“ nebylo stanovené, majitelé nových konzolí si ale mohou dopřát hru bez ohledu na PC (Windows) verzi. Uživatelé Linux, MacOS a SteamOS si stále musí počkat na podzim. Snad se dočkají už updatované verze. 

Diskuse ke článku Nový Batman: Arkham Knight má tak špatný PC port, že byl stažen z prodeje

Pátek, 26 Červen 2015 - 00:38 | Spirit_pcf | Interview with Batman: Arkham Knight Developer:...
Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 23:22 | Er Nestor | souhlasim, ze moznost reklamace je jednoznacne...
Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 13:43 | Nalim | Tak to ma byt .... vydavatele/vyvojari si zase...

Zobrazit diskusi