CDR.cz - Vybráno z IT

Projection mapping, robotika a nádherné efekty v podání Bot & Dolly

69854d8c21e94c253f3715ea990ccddf
Podívejte se na velmi efektní video kombinující několik různorodých prvků dohromady. S něčím podobným bychom se v budoucnu mohli setkávat na koncertech či v moderních divadlech.

Malá sanfranciská společnost s velkými roboty - to je výstižné představení designérsko-inženýrského studia Bot & Dolly. Specializuje se na automatizaci, robotiku a filmový průmysl. Studio na Internet nedávno vypustilo velmi efektní video zachycující videomapping a propojení jak reálného, tak digitálního prostoru.

Optických efektů je dosaženo pomocí zařízení studia Iris a Scout, konkrétně velmi přesných robotických ramen. Ty pohybují s projekčními plochami, kde promítaný obraz vypadá, jako by se jednalo o reálné objekty. To je však omyl - jde o "projection mapping", případně po našem "mapování obrazu projekcí". Bot & Dolly se pustilo do oblasti robotů pro automobilový průmysl, což zde ovšem posílá na vyšší úroveň právě pro filmaře. Vidět tak můžeme netradiční představení.

557805c255c218efc94ac68007d2958c

Krátký snímek box je tak kombinací vysokorozměrných robotů, projekčního mapování a softwarového inženýrství. Kromě možnosti vidět, jak technologie pokročila, tak můžeme výše uvedený klip považovat i za jakýsi náhled, jak mohou v budoucnu vypadat také kupříkladu koncerty či divadelní představení. Nepochybně jim to dodá na atraktivitě a zajímavosti, samozřejmě ruku v ruce s hlavními protagonisty.

Pakliže vás výše uvedené představení zaujalo, níže je přiložen ještě snímek popisující, jak vše vznikalo a obsahující komentáře přímo od tvůrců. Jejich web pak naleznete zde.

Mohlo by vás zajímat:

Patrik Borýsek

Autora zajímají moderní technologie, robotika, vesmír, augmented reality a trendy budoucího vědeckotechnického vývoje. Jeho oblíbený citát je od Eleanor Roosevelt: "The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams."

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Projection mapping, robotika a nádherné efekty v podání Bot & Dolly

Čtvrtek, 3 Říjen 2013 - 21:32 | Nick | V tomto konkrétním případě máte pravdu, ovšem...
Čtvrtek, 3 Říjen 2013 - 21:28 | Nick | Připadá mi to jako optický Jean-Michel Jarre :-)
Čtvrtek, 3 Říjen 2013 - 17:39 | Michal Hak | presne tak. je to podobne tem krasnym malbam...
Čtvrtek, 3 Říjen 2013 - 15:23 | danieel | Na koncertech tohoto efektu nikdy nedosahnete,...

Zobrazit diskusi