CDR.cz - Vybráno z IT

Prodej Nexus 5 ukončen! Příchází Nexus 6

Nexus 5 Na
Google se nyní zaměřuje na propagaci a prodej Nexusu 6. Prodej Nexuse 5 prozatím pozastavil, ne-li definitivně ukončil.

Google ukončil prodej své bývalé vlajkové lodě Nexus 5. Pokud vyhledáme Nexus 5 na Google Store, čeká na nás odpověď „The Nexus 5 is no longer available“. Google však přiznává, že je možné ještě sehnat Nexus 5 u ostatních prodejců. Dle zásob ale stejně počítá, že se během 1Q 2015 vyprodá úplně.

Je tedy jasné, že se Google zaměřil výhradně na prodej nové vlajkové lodě Nexus 6, tentokrát z dílen Motoroly. Ta se již nějaký čas prodavá. Počínaje dnešním dnem se již objevil i u amerického operátora Verizon, který ho prodává již s předinstalovaným Lollipop 5.1. Kupujícím tak odpadají starosti s instalací aktualizace.

Nexus 6 Verizon

Nexus 6 je vhodný pro všechny nadšence, kteří si nedělají hlavu s tím, jestli se jim telefon vejde do kapsy, nebo zda se dá ovládat jednou rukou. Ve výbavě má 6" AMOLED QuadHD displej s rozlišením 2560x1440, procesor Qualcomm Snapdragon 805 s taktem 2,7 GHz, 3 GB RAM a víc než dostačujících 32/64 GB interní paměti. Dále zde najdeme 13MPix fotoaparát a z chytrých sítí pak 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.1, NFC a samozřejmě 4G LTE. Největším lákadlem je jistě 3200mAh baterie a podpora Qi Wireless nabíjení v kombinaci s turbo nabíjením, díky kterému získáte dalších 6 hodin provozu po pouhých 15 minutách v nabíječce.

Nexus 6 1Nexus 6 2

Pro residenty Velké Británie navíc Google otevřel vůbec první Google Store obchod (chcete-li Showroom), kde je možné si všechny zařízení od Googlu vyzkoušet a posléze i zakoupit. Do konce roku by měly být ve Velké Británii celkem tři Google obchody.

Kdo ví, třeba se časem dočkáme i u nás v České republice. :)

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Prodej Nexus 5 ukončen! Příchází Nexus 6

Neděle, 15 Březen 2015 - 00:51 | Duck Daffy | "Více než dostačujících 32/64 GB"???...
Pátek, 13 Březen 2015 - 21:01 | Martan67 | Jako vodák samozřejmě vítám tu neustále se...

Zobrazit diskusi