CDR.cz - Vybráno z IT

Xbox One bude levnější a přijde o Kinect - Microsoft dá aplikace zdarma každému

nepřehlédněte
Microsoft Xbox One s logem
Xbox One zlevní a půjde více po krku PlayStationu 4. Varianta bez Kinectu bude dostupná na trhu již začátkem června a Microsoft věří v nárůst prodejů. Uživatelé bez Gold členství navíc nově získají vybrané aplikace, mezi nimiž nechybí YouTube či Skype, zdarma!

Microsoft oficiálně potvrdil své rozhodnutí, týkající se prodeje Xbox One i bez Kinectu v balení. Právě spojení konzole a bezdotykového ovládání v každém balení bylo jedním z hlavních taháků marketingu softwarového giganta. Kinect musel mít zkrátka každý, což se nyní mění.

Xbox One vs Playstation 4

Od příštího měsíce, tedy od června 2014, má být k dispozici tzv. unbundle verze bez Kinectu v balení. Rozhodnutí podle nás mělo přijít už dřív, ale i tak je to mnohem dříve, než nejprve předpokládaný rok 2015. Kinect podle analytiků zvyšuje cenu balení o přibližně 100 dolarů (2 000 Kč) a ne každý aktivně využívá. Microsoft se změnami snaží cenově dotáhnout na PlayStation 4, který u nás nyní lze nejníže sehnat za cenu kolem 10 000 Kč.

Podle odhadů společnosti bude o unbundle verzi velký zájem a uživatelé si užijí "nejlepší pecky, jako je Titanfall, Call od Duty: Ghosts, Forza Motorsport 5, chystané Watch Dogs," a další aplikace, mezi nimiž nechybí Twitch, YouTube, a Netflix i bez pohybového či hlasového senzoru.

Microsoft v tuto chvíli odhaduje, že 80 procent uživatelů aktivně využívá senzorového ovládání a měsíčně pak každý majitel zadá kolem 120 hlasových příkazů. Kdo ze zprávy o verzi bez Kinectu příliš nadšený není, jsou vývojáři her a aplikací, kterým bylo až doposud slibováno, že každý prodaný Xbox One bude dodáván s pohybovým ovládáním.

Aplikace YouTube, Netflix, Skype, One Drive... Konečně pro všechny uživatele i bez Gold účtu

Vedle první dobré zprávy se mohou majitelé (i ti budoucí) těšit na populární aplikace pro Xbox 360 o Xbox One. Nebude k tomu již nutné Xbox Live Gold členství a v nabídce tak nebudou chybět aplikace služeb jako je Twitch, Youtube, Netflix, a HBO GO. Nechybí ani Internet Explorer, Skype či OneDrive. Majitelé zlatých účtů budou získávat pravidelné slevy nazvané "Deals with Gold" na vybrané herní tituly každý měsíc.

Xbox Kinect

Xbox One bez Kinectu bude na trhu k dispozici od 9. června tohoto roku. Cena by se v USA měla pohybovat kolem 399 dolarů (cca 8 000 Kč). Problémem pak samozřejmě nebude případné dodatečné dokoupení Kinectu za zatím neupřesněnou cenu.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Xbox One bude levnější a přijde o Kinect - Microsoft dá aplikace zdarma každému

Čtvrtek, 15 Květen 2014 - 22:34 | BTJ | No, osobne to moc nechapu, prodeje ukazujou, ze...
Středa, 14 Květen 2014 - 22:08 | Rudolf Dvořáček | Jakým způsobem konzole nezvládají hry? Hry...
Středa, 14 Květen 2014 - 12:47 | Pavel Kmotr | Wow, youtube a skype ZDARMA!!! Tak to musím mít....

Zobrazit diskusi