CDR.cz - Vybráno z IT

Brýle Oculus Rift se budou prodávat s Xbox One ovladačem již příští rok

nepřehlédněte
Oculus Touch
Nová dimenze trojrozměrného hraní her přichází. Firma Oculus VR nedávno představila několik novinek, které jsou výhodné jak pro hráče, tak pro vývojáře her. Chystá dokonce vlastní ovladač Oculus Touch.

Společnost Oculus VR, kterou v minulém roce koupil Facebook, oficiálně představila brýle Oculus Rift určené koncovým zákazníkům. Při této příležitosti vyplynulo na povrch, že se Oculus VR spojil s Microsoftem. Společné partnerství uvedl sám ředitel Xbox divize Phil Spencer a dodal, že se budou brýle prodávat dohromady s Xbox One ovladačem.

Náhlavní souprava pro virtuální realitu byla doposud nabízena pouze vývojářům, na začátku příštího roku bude připravena pro komerční prodej. Brýle budou dostupné společně s ovladačem pro herní konzoli Xbox One a budou si rozumět také s počítači s operačním systémem Windows 10. Oculus VR si už brousí zuby na své konkurenty, kterými jsou například Sony Morpheus a HTC Vive.

Oculus Rift Microsoft Xbox One Controller

Spolupráce firem Oculus a Microsoft přinese výhody také hráčům, kteří budou moci nově streamovat hry pro Xbox One přímo do brýlí. Spencer se nezmínil, zda se Microsoft pustí do vývoje her určených pouze pro Oculus Rift, je však jisté, že se toho minimálně ujme Oculus sám. Částkou 10 milionů dolarů chce podpořit nezávislé vývojáře, aby začali vytvářet hry na míru pro novou platformu. Ty mají být hotové ještě před zahájením prodeje, aby bylo co nabídnout zákazníkům.

Oculus Ice Hockey

Jedna z představ, jak pojmout hry pro Oculus Rift

Přece jen si chcete s Oculus Rift naplno užít realistický trojrozměrný zážitek a nepoužívat je pouze jako zobrazovač obyčejných her pro Xbox. Zatím se můžete těšit na tituly Chronos a Edge of Nowhere. Všechny hry bude moci uživatel nakupovat na portálu Oculus VR Portal, jenž bude rovněž přizpůsoben pro komunikaci s přáteli. Vliv Facebooku se prostě musel někde objevit.

Oculus Portal

Oculus se určitě nechce omezit pouze na ovladače Xbox One a rovněž zkouší nové způsoby interakce hráčů s virtuální realitou, což dokazuje svým připravovaným systémem Oculus Touch. Jedná se o dvojici netradičních bezdrátových ovladačů do ruky ve stylu joysticku, které jsou doplněny o mnoho tlačítek a pohybových senzorů.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Brýle Oculus Rift se budou prodávat s Xbox One ovladačem již příští rok

Pátek, 12 Červen 2015 - 19:17 | japkoslav | Streaming přidává nějakých 40+ ms inputlagu na...
Pátek, 12 Červen 2015 - 18:49 | tony | rozdil nebude zadny zvracet clovek bude jak pri...
Pátek, 12 Červen 2015 - 18:13 | HKMaly | Streaming? Kolikze je maximalni lag 3D efektu pri...
Pátek, 12 Červen 2015 - 13:22 | japkoslav | Pro konzole bude speciální verze s rozlišením...
Pátek, 12 Červen 2015 - 13:03 | Kert | Nepsalo se tady náhodou o tom, že pro ORF bude...

Zobrazit diskusi