CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče stříleček a plošinovek

Online obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden hned dvě hry. Jedná se o střílečku viděnou z první osoby a pak o 3D plošinovku, která potěší zejména menší děti.

Od 19.8. do 26.8. máte možnost si v digitálním obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Void Bastards a Yooka-Laylee.

Videohru Void Bastards vyvinulo australské herní studio Blue Manchu a vydavatelem se stala společnost Humble Bundle. Hra vyšla v roce 2019. Ve Void Bastards se ocitáte v roli jednoho z mnoha vězňů, jejichž úkolem je najít různé druhy součástek nutných pro opravu vlastní lodě. Tyto součástky se nacházející v cizích kosmických lodích nebo vracích. Cílem je tak opravit vlastní loď a dostat se pryč z nebezpečné části vesmíru. Jedná se o střílečku viděnou z první osoby obohacenou o rogue-lite prvky. S každou smrtí vězně, za kterého právě hrajete vás čeká hra za vězně nového, který má odlišné charakteristiky a vlastnosti. Musíte tedy podle toho přizpůsobit svůj postup hrou. Hra za nového vězně vám tak může postup hrou usnadnit nebo naopak ztížit. Void Bastards se na Epicu běžně prodává za 570 korun.

Hra Void Bastards získávala vcelku vysoká hodnocení a na metacritic dosáhla od odborných recenzentů celkové metascore 81. Od hráčů pak souhrnné hodnocení 7,5.

Druhou hrou je Yooka-Laylee od britského herního studia Playtonic Games a vydavatele Team 17. Jedná se o roztomilou 3D hopsačku s puzzle prvky, ve které hrajete za zeleného ještěra se jménem Yooka a fialového netopýra se jménem Laylee. Čeká vás open world hratelnost, ve které musíte pokořit celkem pětici velkých zón, přičemž na konci každé zóny je souboj s bossem. Hru si určitě užijí hráči, kterým se líbily hry jako Spyro, Croc nebo Crash Bandicoot. Hra vyšla v roce 2017 a na Epicu se prodává běžně za 840 korun.

Yooka-Laylee získala na metacritic od odborných recenzentů metascore 73 a od hráčů hodnocení 6,5.

Hru Void Bastards si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu a hru Yooka-Laylee pak na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče stříleček a plošinovek

Žádné komentáře.