CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče stříleček a simulátorů

Digitální online obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma střílečku viděnou z první osoby, na které pracovali i herní vývojáři z České republiky a dále pak železniční simulátor.

Od 29.7. do 5.8. máte možnost si v digitálním obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Mothergunship a Train Sim World 2.

Hra Mothergunship vznikla jako společný projekt českého herního studia Grip Digital a amerického herního studia Terrible Posture Games a byla vydána v roce 2018. Jedná se o střílečku viděnou z první osoby a vašim úkolem v této hře je probojovat se hordami nepřátelských mimozemských robotů, kteří se nacházejí na náhodně generovaných palubách vesmírných lodí. Cílem je se probojovat až k hlavní obří vesmírné invazní lodi pojmenované jako Mothergunship. Vy jste vyzbrojeni robotickým bojovým oblekem, se kterým můžete používat množství vlastnoručně vyrobených zbraní velkého kalibru, které jistě upotřebíte v soubojích s bossy.

Mothergunship stojí běžně v obchodě Epic Games 520 korun a na metacritic si tato hra vysloužila hodnocení od odborných recenzentů (metascore) 72 a od běžných hráčů 7,2.

Druhá hra zdarma Train Sim World 2 pochází od britských herních vývojářů ze studia Dovetail Games. Jedná se o železniční simulátor, ve kterém si vyzkoušíte jízdu na čas podle jízdního řádu, přesné zastavení na stanicích a dodržování pravidel železničního provozu. V základní verzi obsahuje hra tři tratě. Budete řídit vlak DB BR 406 ICE 3M (dosahuje rychlosti až 250 km/h) s cestujícími na meziměstké trati v Německu. Dále vás čeká vlak CSX AC4400CW, se kterým budete přepravovat náklad v horském terénu v jedné z nejstrmějších železničních tříd ve Spojených státech a nakonec si vyzkoušíte i jízdu s metrem v Londýně.

Train Sim World 2 byla vydána v roce 2020 a běžně se na Epicu prodává za 630 korun. Hru Train Sim World 2 např. na Steamu ohodnotilo 83% z 3531 uživatelů kladně.

Hru Mothergunship si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu a hru Train Sim World 2 pak na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče stříleček a simulátorů

Žádné komentáře.