CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games nabízí zdarma střílečku z první světové a Sci-fi tower defense hru

Obchod s videohrami Epic Games Store nabízí pro tento týden dvě hry zdarma. Na své si tentokrát přijdou fanoušci her zaměřených na multiplayer – konkrétně stříleček viděných z první osoby a hráči tower defense her.

Od 22.7. do 29.7. si můžete v digitálním obchodě Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Verdun a Defense Grid: The Awakening.

Hru Verdun vyvinuli herní vývojáři ze studií M2H a Blackmill Games. Jedná se o střílečku viděnou z první osoby zaměřenou na multiplayer styl hry a hra vás zavede do zákopů první světové války. Hráč bojuje v této hře většinou v četě, která zahrnuje celkem čtyři hráče a má na výběr 4 režimy hry, kterými jsou Frontlines (dobývání sektorů), Attrition Warfare (boj dvou stran, kdy každá strana má omezený počet respawnů), Squad Defense (bránění se proti vlnám nepřátel ovládaných AI) a Rifle Deatmatch (všichni proti všem). Hra využívá herní engin Unity, vyšla v roce 2015 a běžně na Epicu stojí 420 korun.

Na metacritic si tato hra vysloužila od odborných recenzentů metascore 70 a od hráčů pak hodnocení 7,8.

Hru Defense Grid: The Awakening vytvořili herní vývojáři ze studia Hidden Path Entertainment, které např. stojí za hrou Counter-Strike: Global Offensive. Ve hře Defense Grid: The Awakening bráníte své základny před vlnami agresivních mimozemšťanů díky promyšlenému stavění obranných věží. Dobré rozmístění různých typů obranných věží je klíčový element v této hře. Hra vyšla v roce 2008 a běžně stojí na Epicu 210 korun.

Na metacritic si tato hra vysloužila od odborných recenzentů metascore 81 a od hráčů pak hodnocení 8,6. Čili dost vysoké hodnocení.

Hru Verdun si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu a hru Defense Grid: The Awakening pak na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games nabízí zdarma střílečku z první světové a Sci-fi tower defense hru

Žádné komentáře.