CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává dvě hry zdarma

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry, které potěší hráče survival akčních her a strategických RPG her.

Od 22.9. do 29.9. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry ARK: Survival Evolved a Gloomhaven.

 Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hru ARK: Survival Evolved vyvinuli američtí herní vývojáři ze studia Studio Wildcard. Hra vyšla v roce 2017 a jedná se o MMO survival akci obohacenou o RPG prvky. Ve hře se ocitáte v kůži trosečníka na pobřeží tajemného ostrova nazývaného Archa. Jste nazí, promrzlí a hladoví a vašim jediným cílem je přežít. V prvé řadě tedy musíte získat nějaké zásoby, oblečení, zbraně a zajistit si přístřeší. Čeká vás lovení, pěstování plodin, těžení surovin, výroba různých věcí, objevování technologií a stavba přístřeší se skladištěm zásob. Ve hře jsou přítomna zvířata a ne jen tak ledajaká. V ARK: Survival Evolved najdete více než stovku různých druhů dinosaurů, které můžete lovit nebo si je ochočit a využívat je pak jako dopravní prostředek. S ostatními hráči můžete buď spolupracovat nebo proti sobě bojovat. Hra nabízí možnost se sdružovat do kmenů a společně budovat, dělit se o zásoby, lovit a bojovat proti dinosaurům a dalším kmenům.

Hra ARK: Survival Evolved se na Epicu běžně prodává za 420 korun a na metacritic získala od recenzentů souhrnné hodnocení 70 a od hráčů 6,5.

Druhou hrou zdarma je strategická RPG hra Gloomhaven od britského studia Flaming Fowl Studios. Videohra vyšla v roce 2021 a jde o předělání populární deskovky Gloomhaven do digitální formy. Hra se odehrává ve fantasy světě, kde hráč bojuje s nebezpečnými nepřáteli, sbírá předměty a odemyká nové schopnosti svých postav. Boje s nepřáteli probíhají na tahy na šestiúhelníkových mapách. Příběh vás zavede do přístavního města Gloomhaven, které sužují zlé síly a partě vašich dobrodruhů nezbývá nic jiného, než město před zlem zachránit. Čeká vás průzkum náhodně generovaných dungeonů a plnění různých úkolů v kampani pro jednoho hráče nebo v kooperaci až se třemi dalšími hráči.

Hra Gloomhaven se na Epicu běžně prodává za 730 korun a na metacritic získala od recenzentů souhrnné hodnocení 82 a od hráčů 7,2.

ARK: Survival Evolved si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu (nezapomeňte si naklikat i dodatečný DLC obsah, který je nabízen zdarma) a Gloomhaven získáte zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává dvě hry zdarma

Žádné komentáře.