CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče strategií a survival her

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry, které potěší všechny milovníky strategických her a survival hororů.

Od 27.10. do 3.11. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Saturnalia a Warhammer 40 000: Mechanicus.

 Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

První hrou zdarma je Saturnalia, která vyšla na Epicu 27.10. 2022 a hned po vydání ji obchod Epic nabízí v rámci své akce free her zdarma. Hru vytvořili nezávislí herní vývojáři z italského studia Santa Ragione. Jedná se o survival hororovou hru říznutou s detektivní adventurou a obohacenou o roguelite prvky. Saturnalia je silně inspirována folklórem italského ostrova Sardínie a děj hry se odehrává v roce 1989, kdy na tomto italském ostrově v jedné izolované vesničce byl proveden tajemný prastarý rituál.

Obyvatelé Sardínie začali nevysvětlitelně mizet a vašim úkolem bude objasnit tyto nevysvětlitelné události. Na povel dostanete celkem čtyři postavy a pokud jedna z postav zemře, tak automaticky převezmete kontrolu nad další. Pokud všichni čtyři hlavní hrdinové hry zemřou, tak hra definitivně končí. Připravte se na pořádnou dávku napětí, kdy si budete muset vystačit s omezenou zásobou zápalek ve všudypřítomné temnotě, uvnitř které se skrývá děsivé stvoření, které po vás jde. Vesnička ve které se nacházíte je sama o sobě bludištěm.

Druhou hrou zdarma je taktická tahová strategie Warhammer 40 000: Mechanicus, která vyšla v roce 2018. Hru vytvořili francouzští herní vývojáři ze studia Bulwark Studios. Hra vás zavádí do temného univerza Warhammeru 40k, kde tentokrát budete hrát za stoupence kultu strojového boha. Za imperiální jednotky technokněží, bojovníky Skitarii a další. Děj hry se točí kolem vysoce postaveného člena řádu Mechanicum z Marsu, kterým je Magos Dominus Faustinus. Ten organizuje nebezpečnou výpravu na planetu Silva Tenebris, kde se nacházejí hrobky plné cenných starověkých technologií. Hrobky ale stráží technologicky vyspělý nepřítel - smrtící Nekroni. Hráč může své jednotky Adeptus Mechanicus upgradovat řadou kybernetických a mechanických implantátů.

Hra se na Epicu běžně prodává za 630 korun a dohrajete ji přibližně za 30 hodin. Na metacritic si vysloužila od odborných recenzentů metascore 78 a od hráčů souhrnné hodnocení 8,1.

Hru Saturnalia můžete získat zdarma na tomto odkazu a hru Warhammer 40 000: Mechanicum na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče strategií a survival her

Pátek, 28 Říjen 2022 - 13:51 | LipcaCZ | Navíc pokud si z Epicu stáhnete GOG Galaxy, tak...
Pátek, 28 Říjen 2022 - 11:18 | Zog Zogothowics | Mechanicus je výbornej.

Zobrazit diskusi