CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče stříleček a adventur

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry, které potěší hráče stříleček viděných z první osoby (FPS her) a adventur s logickými prvky.

Od 3.11. do 10.11. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Filament a Rising Storm 2: Vietnam.

 Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Filament je adventura zaměřená na řešení různých logických hádanek. Hra vyšla v roce 2020 a stojí za ní britští herní vývojáři ze studia Beard Envy. Ve hře Filament se vydáváme na zdánlivě opuštěnou vesmírnou loď a snažíme se objasnit zmizení její posádky. Čeká vás detailní průzkum lodi, odhalování jejího tajemství a řešení stále těžších hádanek. Těch je mimochodem více než 300.

Při průzkumu lodi čteme různé záznamy a deníky zmizelé posádky, čímž postupně skládáme dohromady jednotlivé části příběhové skládačky. Hlavního hrdinu hry sledujeme z ptačí perspektivy a i když se na první pohled zdá vesmírná loď opuštěná, tak se záhy ukáže, že přežil jeden z pilotů vesmírného plavidla, se kterým začne náš hlavní hrdina udržovat hlasovou komunikaci. Abychom se ale k přeživšímu pilotovi dostali, tak musíme nejprve loď dostat do provozuschopného stavu.

Hra Filament se na Epicu běžně prodává 360 korun a její dohrání vám zabere kolem 20 hodin vašeho času. Na metacritic si hra vysloužila od odborných recenzentů celkem vysoké hodnocení 82 a od hráčů souhrnné skóre 7,5.

Druhou hrou zdarma je taktická online střílečka Rising Storm 2: Vietnam. Pokud máte rádi střílečky viděné z první osoby v kombinaci s multiplayerem, tak je tato hra dělaná pro vás. Hra vyšla v roce 2017 a stojí za ní britské studio Antimatter Games společně s americkým studiem Tripwire Interactive.

Jak si zřejmě každý domyslel, tak hra se už podle názvu odehrává během války ve Vietnamu. Na výběr máte jednu z šesti armád angažujících se v probíhajícím konfliktu. Každá z šesti válčících stran má své unikátní zbraně a vlastní bojovou taktiku. Můžete hrát za vojáka US Army (americká armáda), USMC (námořní pěchotu – mariňáka), Peoples Army of Vietnam (lidová armáda Vietnamu), Vietkong, australskou armádu nebo za jednotky ARVN (jihovietnamskou armádu). Hra nabízí 3 různé herní režimy (Territories, Supremacy a Skirmish) a více než 20 map. Ve hře najdete i 4 druhy helikoptér: Huey, Cobra, Loach a Bushranger.

Rising Storm 2: Vietnam se běžně na Epicu prodává za 520 korun a na metacritic získal od odborných recenzentů hodnocení 81 a od hráčů souhrnné skóre 7,5.

Hru Filament můžete získat zdarma na tomto odkazu a hru Rising Storm 2: Vietnam na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče stříleček a adventur

Pátek, 4 Listopad 2022 - 12:28 | Zog Zogothowics | Rising storm už jednou na epicu zdarma byl a není...

Zobrazit diskusi