CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává hru zdarma, která potěší hráče budovatelských strategií

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hru ze žánru sci-fi budovatelských strategií. Hlavní dějová linie v této hře se točí okolo kolonizace mimozemské planety.

Od 4.11. do 11.11. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hru Aven Colony.

Hru Aven Colony vytvořili herní vývojáři z texaského studia Mothership Entertainment a vydavatelem této hry se stala společnost Team 17. Na samotné hře pracovala čtveřice vývojářů, která má na kontě už takové hry jako např. Fable 2, MechWarrior 4: Vengeance, Metroid Prime 2 a 3 nebo Dungeon Siege: Legends of Aranna.

Ve hře Aven Colony, který byla vydána v roce 2017 se zhostíte role správce kolonie Aven Prime, která je první lidskou kolonií vybudovanou mimo sluneční soustavu. Jako správce budete dohlížet na výstavbu, rozvoj a zdroje kolonie vzdálené světelné roky od naší sluneční soustavy. Vašim hlavním cílem bude zajistit, aby kolonisté na Aven Prime nepomřeli vlivem vašeho selhání. Budete se muset starat o to, aby kolonisté měli dostatek kyslíku, potravin a energetických zásob. Budete muset vytvořit soběstačnou kolonii, která udrží lidský život a následně lidé budou schopni další expanze a rozšiřování kolonie na Aven Prime. V tom vám bude bránit mimozemská fauna (píseční červi), vzpoury kolonistů, rozmary počasí jako jsou např. bouře a nechybí ani epidemie nebo hladomor. Ve hře můžete nalézt mimozemské artefakty jako pozůstatek dávné civilizace, která byla na Aven Prime před vámi.

Aven Colony nabízí buď režim kampaně, kde v celkem 9 misích plníte vytyčené cíle nebo můžete zkusit volný sandboxový režim. Hra se na Epicu běžně prodává za 630 korun a na metacritic si vysloužila od odborných recenzentů souhrnné metascore 65. Samotní hráči tuto hru ohodnotili na metacritic hodnocením 8,1.

Hru Aven Colony si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává hru zdarma, která potěší hráče budovatelských strategií

Žádné komentáře.