CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává hru zdarma, která vás naučí sestavit si počítač

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma zajímavou hru, která je jakýmsi virtuálním PC simulátorem, který vás provede sestavováním a testováním vašeho vysněného počítače.

Od 7.10. do 14.10. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hru PC Building Simulator.

Hru PC Building Simulator vyvinul rumunský indie vývojář Claudiu Kiss společně s The Irregular Corporation. Hra vyšla v roce 2019 a nabídne vám celkem tři režimy stavby PC. Prvním režimem hry stavby PC je kariérní mód, ve kterém přijímáte zakázky na opravu porouchaných PC sestav a musíte poruchu v komponentách najít a opravit ji nebo od zákazníků přijímáte zakázky na sestavení nového PC, kde musíte podle požadavků zákazníka takový počítač sestavit.

Druhým herním režimem je sandboxový mód, který vám umožní si sestavit vlastní počítač snů, na který máte takřka neomezený rozpočet. Třetím módem je pak výukový režim, který vás krok za krokem provede sestavením PC a dá vám tak defakto návod, jak správně sestavit a nakonfigurovat počítač. Jako DLC pak ještě vyšel i čtvrtý mód, který vás postaví do role technické podpory pro e-sportové týmy.

Ve hře vybíráte běžné PC komponenty na sestavení PC, jako jsou PC skříně, různé druhy ventilátorů do PC skříní, procesory (AMD nebo Intel), chladiče CPU (vzduchové nebo vodní chlazení), základní desky, napájecí zdroje, úložiště ve formě HDD nebo SSD disků (SATA a M.2), paměti RAM, grafické karty (AMD nebo Nvidia) a kabeláž. Dostupné komponenty mají být vymodelovány podle skutečných licencovaných značek.

PC Building Simulator se běžně na Epicu prodává za 420 korun a na metacritic tuto hru ohodnotili odborní recenzenti kolem 70%. Od hráčů si pak vysloužila tato hra hodnocení (uživatelské skóre) 7,4.

PC Building Simulator si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává hru zdarma, která vás naučí sestavit si počítač

Žádné komentáře.