CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává zdarma tři hry

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hned tři hry. Na své si tentokrát přijdou hráči akčních a logických her.

Od 12.10. do 19.10. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Blazing Sails a oba dva díly hry QUBE.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

První hrou zdarma je battle royale akce Blazing Sails, která je v předběžném přístupu od roku 2020. Stojí za ní belgičtí herní vývojáři ze studia Get Up Games. Ve hře budete hrát za piráty, kteří proti sobě bojují v divokých bitvách na rozlehlém souostroví. Hlavním pilířem hry jsou střety s ostatními hráči a bitvu vyhrává posádka, která jako poslední zůstane naživu. Budete bojovat jak na lodích, tak i na souši. Rozhodně se vyplatí průzkum rozsáhlého souostroví, na kterém naleznete nové typy zbraní. V průběhu hry budete vylepšovat i svou loď a zvyšovat její palebnou sílu, rychlost a zlepšovat manévrovací schopnosti lodi.

Dalšími hrami zdarma na Epicu jsou logické hry viděné z první osoby QUBE. Za hrami QUBE stojí britští herní vývojáři ze studia Toxic Games. První díl QUBE máte možnost si zahrát v Director's Cut verzi z roku 2014 (na výběr je ale i původní verze z roku 2011). Jedná se o logickou hru, kterou nejvíce ocení hráči Portalu. Jste bezejmennou postavou, která je vybavena dvěma rukavicemi, díky kterým může manipulovat s barevnými kostkami ve světě hry QUBE. První rukavice kostky aktivuje a druhá rukavice deaktivuje. Čeká vás celkem osm úrovní (nazývaných jako sektory), které obsahují více než 100 hlavolamů k dokončení. Tak jak budete postupovat hrou, tak se i jednotlivé hádanky budou stávat stále složitějšími.

QUBE 2 vyšla v roce 2018 a Epic jí nabízí zdarma v Deluxe edici s oběma DLC (Lost Orbit a Aftermath). Tentokrát budete hrát za archeoložku, která se probouzí na podivné planetě a bude muset řešit různé hlavolamy pomocí rukavic a barevných kostek známých z prvního dílu. Rady budeme tentokrát získávat od kolegyně archeoložky, které nám bude dělat společnost na dálku přes vysílačku. Cílem hry je přežít a najít zpět cestu domů. Jednotlivé úrovně hry jsou tentokrát větší a nabízejí otevřenější svět a více možností řešení jednotlivých hlavolamů.

Na metacritic získal první díl hry QUBE od odborných recenzentů souhrnné hodnocení 69 a od hráčů 7,5. Druhý díl pak od odborných recenzentů souhrnné hodnocení 76 a od hráčů 7,1.

Hru Blazing Sails můžete získat zdarma na tomto odkazu a oba dva díly hry QUBE zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává zdarma tři hry

Žádné komentáře.