CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games tento týden rozdává zdarma dvě hry

Obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry, které potěší hráče akčních plošinovek ve stylu metroidvania.

Od 15.6. do 22.6. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Guacamelee! a Guacamelee! 2.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Oba dva díly Guacamelee! vytvořili kanadští herní vývojáři ze studia DrinkBox Studios. První díl vyšel v roce 2013 a druhý díl v roce 2018. Hra Guacamelee! Je inspirována mexickým folklórem a jedná se o 2D akční plošinovku s metroidvania prvky. Metroidvania styl znamená, že jde o plošinovku, která obsahuje jednu velkou propojenou mapu, která má na začátku různě uzamčené sekce, které postupně otevíráte pomocí nových schopností postavy.

Hlavním hrdinou hry je Mexičan Juan Aguacate, který se vydává na nebezpečnou cestu za záchranou prezidentovy dcery. Ve hře budete přenášet svého hlavního hrdinu mezi dvěma světy dimenzemi. Mezi světem živých a světem mrtvých. Díky tomu budete moci překonávat různé překážky a bariéry v postupu hrou, které v druhé dimenzi nejsou. Řešit budete prostorové hádanky, komplikované skákací pasáže a bojovat s nemrtvými nepřáteli.

Druhý díl nabízí ještě rozlehlejší svět než díl první a odehrává se 7 let po konci minulé hry. Náš hlavní hrdina vede poklidný život se svou ženou a malými dětmi v jedné mexické vesničce, ale objeví se nová hrozba a tak nezbývá nic jiného než zase zachránit Mexiko a potažmo celý svět. Tentokrát budete muset zastavit jednoho ego maniaka, který se snaží najít tři mocné relikvie, aby se stal všemocným a nezastavitelným.

Obě dvě hry nabízejí zábavnou lokální kooperaci až pro čtyři hráče a na metacritic získal první díl hodnocení od odborných recenzentů 80 a druhý díl 84. Od hráčů pak oba dva díly souhrnné hodnocení 7,4.

Hru Guacamelee! můžete získat zdarma na tomto odkazu a její druhý díl následně na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games tento týden rozdává zdarma dvě hry

Pondělí, 19 Červen 2023 - 17:13 | Tarman | GOG pokračuje v rozdávání her. Tentokrát jde o...
Sobota, 17 Červen 2023 - 00:52 | Tarman | Před pár hodinami se na GOGu objevila nabídka...
Pátek, 16 Červen 2023 - 10:07 | Tarman | Na GOGu lze stáhnout zdarma strategii Crusader...

Zobrazit diskusi