CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče adventur a akčních her

Tento týden rozdává Epic Games Store zdarma celkem dvě hry. Na své si tentokrát přijdou hráči kvalitních adventur a akčních mlátiček.

Od 30.3. do 6.4. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry The Silent Age a Tunche.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

První hra The Silent Age vyšla v roce 2014 a stojí za ní dánští herní vývojáři ze studia House on Fire. Jedná se o 2D adventuru žánru sci-fi, ve které budete hrát za údržbáře, který se pokusí zachránit lidskou civilizaci. Děj hry se odehrává v roce 1972. Hlavní hrdina je takový bezvýznamný zcela průměrný člověk, který nedosáhl žádných větších úspěchů a nemá žádné zvláštní vlohy.

Pracuje jako údržbář pro jednu tajemnou výzkumnou organizaci a jednoho osudového dne narazí ve výzkumném komplexu na umírajícího vědce, který mu před svou smrtí ještě stihne prozradit, že za 40 let bude svět zničen a zastavit tuto událost jde pouze pomocí stroje času. Našemu hlavnímu hrdinovi tak nezbývá nic jiného než se pokusit pomocí stroje času svět a lidstvo zachránit a přitom úplně nezničit časové kontinuum.

Jedná se o klasickou adventuru, ve které prozkoumáváme lokace, vedeme konverzace, sbíráme různé předměty a řešíme hádanky (tentokrát okořeněné o cestování časem). Hra se na Epicu běžně prodává za 210 korun a na metacritic získala souhrnné hodnocení od hráčů 7,3. Hru dohrajete přibližně za 3 a půl hodiny.

Druhou hrou je 2D akční mlátička Tunche, která vyšla v roce 2021 a stojí za ní peruánští herní vývojáři ze studia LEAP Game Studios. Hra je inspirována folklórem a a kulturou Jižní Ameriky. Tunche vás zavede do amazonského pralesa, kde budete moci ovládat až čtveřici domorodců, kteří se snaží nalézt mýtickou bytost pojmenovanou jako Tunche. Hra se na Epicu běžně prodává za 420 korun a její dohrání vám zabere přibližně 8 hodin vašeho času. Tunche získala na metacritic od odborných recenzentů hodnocení 68 a od hráčů souhrnné skóre 6,4.

The Silent Age můžete získat zdarma na tomto odkazu a hru Tunche na tomto odkazu.

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče adventur a akčních her

Žádné komentáře.