CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává hru zdarma, která potěší hráče roguelike strategických her

Tento týden můžete v obchodě s videohrami Epic Games Store získat zdarma strategickou hru s roguelike prvky, která je zasazena do postapokalyptického sci-fi světa.

Od 23.2. do 2.3. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hru Duskers.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hra vyšla v roce 2016 a stojí za ní britští herní vývojáři ze studia Misfits Attic. Ve hře se ujmete role operátora dronů, který se bude snažit v procedurálně generovaném vesmíru prozkoumávat s drony různé kosmické vraky. Budete tak hledat různé zdroje a upgrady, které vám pomohou přežít v nehostinném světě. Ve vracích lodí se skrývají nebezpeční nepřátelé a vzhledem k tomu, že zbraně jsou v této hře spíše vzácností, tak si budete muset každý pohyb pečlivě promyslet a naplánovat. Průzkumný dron můžete ovládat pomocí směrových kláves a příkazového řádku.

Duskers sází hlavně na svou temně laděnou atmosféru, strach z neznáma a na všudypřítomné nebezpečí. Hra obsahuje i příběh, který postupně odhalujete pomocí nalezených lodních deníků. Některé hráče možná odradí jednodušší grafická stránky hry, která má evokovat obraz získaný nedokonalými senzory průzkumného dronu. To by ale byla chyba, protože Duskres získal mezi odbornými recenzenty celkem vysoké hodnocení. Na metacritic získal od recenzentů souhrnné hodnocení 83.

Hru Duskers můžete získat zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává hru zdarma, která potěší hráče roguelike strategických her

Žádné komentáře.