CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává zdarma dvě hry, které potěší hráče adventur a děti

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry. Jedná se o hru, která čerpá inspiraci ve slovanské mytologii a další hra potěší hráče plošinovek a je vhodná i pro malé děti.

Od 17.8. do 24.8. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Black Book a Dodo Peak.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hra Black Book vyšla v roce 2021 a stojí za ní ruští herní vývojáři ze studia Morteshka. Jedná se o mix adventury, RPG a karetní hry. Příběh se točí okolo mladé dívky, která se má stát dobrotivou čarodějnicí a pomáhat místním vesničanům. Dívce se takový úděl ale nelíbí, vzepře se místním zvykům a místo své čarodějné kariéry poslechne volání svého srdce. Zasnoubí se s milovaným mužem, což jako budoucí čarodějnice nemá dovoleno. Její snoubenec za nejasných okolností umírá, přesto pro mladou dívku existuje naděje, pokud najde magický grimoár černou knihu, která může oživit jejího milého. Aby se mohla ale dostat k vytouženému grimoáru, tak bude muset rozlomit sedm pečetí, které grimoár střeží.

Čeká na vás temná adventura obohacená o RPG a karetní prvky. Budete řešit různé hádanky, plnit úkoly a dojde i na tahové souboje, kde budete sesílat kletby a vyvolávat na svou obranu duchy. Hra je inspirována slovanskou mytologií a životem na vesnici v Rusku 19. století. Black Book se na Epicu běžně prodává za 540 korun a dohraní této hry vám zabere zhruba 31 hodin vašeho času. Na metacritic si vysloužila celkem vysoké hodnocení, od odborných recenzentů metascore 75 a od hráčů souhrnné hodnocení 8,3.

Druhou hrou zdarma je plošinovka Dodo Peak, která vyšla v roce 2019 a stojí za ní američtí herní vývojáři ze studia Moving Pieces Interactive. Hra má hodnocení PEGI 3, tudíž je vhodná i pro malé děti. Dodo Peak je inspirován klasickými arkádovými plošinovkami. Ve hře ovládáte ptáka Dodo, který musí najít a zachránit své děti.

Chcete li toho úspěšně docílit, tak se na své cestě musíte vyhýbat smrtícím pastem a nepřátelským tvorům. Mezi ně patří např. mazaní hadi nebo nebezpečné opice. Dále budete sbírat mince a získávat vylepšení jako je zvýšení síly nebo rychlosti hlavního ptačího hrdiny. Dodo Peak se na Epicu běžně prodává za 210 korun.

Hru Black Book můžete získat zdarma na tomto odkazu a hru Dodo Peak na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává zdarma dvě hry, které potěší hráče adventur a děti

Žádné komentáře.