CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává zdarma dvě hry. Potěší hráče akčních a survival hororových her

Obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry. Výběrem her potěší milovníky multiplayerových akčních her a sci-fi survival hororových her.

Od 22.8. do 29.8. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Gigantic: Rampage Edition a The Callisto Protocol.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

První hra Gigantic: Rampage Edition vyšla letos v dubnu a stojí za ní nizozemští herní vývojáři ze studia Abstraction Games. Gigantic: Rampage Edition je nové, o dodatečný obsah obohacené vydání hry Gigantic. V Gigantic sledujeme akci z pohledu třetí osoby. Hra nás zavede do fantasy světa, kde je hlavním pilířem zábavy souboj dvou pětičlenných týmů. Během hry je úkolem hráčů bránit obra, který doprovází jejich tým a podporuje ho v boji, a zároveň zničit obra, který pomáhá protivníkům. Vyhrává tým, kterému se jako prvnímu podaří porazit nepřátelského obra, přičemž si udrží naživu svého vlastního.

Gigantic: Rampage Edition nám nabízí širokou škálu postav, do kterých se můžeme vžít. Tyto postavy se liší vzhledem, schopnostmi, stylem boje, silnými a slabými stránkami. Kromě hrdinů známých z původní verze hry z roku 2017 se nám dostanou do rukou i dříve nedostupní hrdinové, jako například Roland a Kajir. Jak postupujeme ve hře, odemykáme nejen nové postavy, ale také různé kosmetické doplňky, které upravují jejich vzhled.

Souboje se odehrávají na různorodých arénách, mezi nimiž vynikají nové mapy jako Picaro Bay a Heaven’s Ward. Ačkoli Gigantic: Rampage Edition umožňuje hru pro jednoho hráče, tak hra skutečně vynikne až v multiplayerovém režimu přes internet. Kromě základního režimu Clash je k dispozici nový režim Rush, ve kterém je hra rychlejší a přístupnější. Dále byla implementována možnost vytvářet vlastní zápasy založené na unikátních pravidlech.

Na Epicu se Rampage: Gigantic Edition prodává za 430 korun. Na metacritic získal od odborných recenzentů souhrnné hodnocení 65. Od hráčů pak metaskóre 4,5.

Druhá hra The Callisto Protocol vyšla v roce 2022 a stojí za ní američtí herní vývojáři ze studia Striking Distance Studios. The Callisto Protocol nás zavede do roku 2320. Ve hře se ocitáme na druhém největším měsíci Jupitera - Callisto, kde se nachází vězení Black Iron. V důsledku tajemného incidentu se vězni začali proměňovat v krvežíznivá monstra, avšak někteří z nich včetně hlavního hrdiny Jacoba Lee se tomuto osudu vyhnuli a nyní musí bojovat o přežití.

Během průzkumu budeme odhalovat tajemství měsíce Callisto, jednoho z nejméně přátelských míst ve vesmíru, a to jak na povrchu, tak i pod ním. Až dosud tato tajemství střežila společnost United Jupiter Company spravující celé vězení Black Iron. Akci ve hře The Callisto Protocol sledujeme z pohledu třetí osoby tj. zpoza zad postavy. Pohyb našeho hrdiny je značně omezený, tak jako v mnoha survival hororových hrách. Můžeme se pohybovat pouze pomalou chůzí, občas zrychlit, a také šplhat na vybrané objekty nebo z nich seskakovat.

Nepřátele porážíme pomocí střelných zbraní a v boji zblízka, přičemž si můžeme pomáhat speciální rukavicí, která umožňuje chytat protivníky a předměty a házet s nimi. Během soubojů se vyplatí využívat prostředí ve svůj prospěch. Monstra lze házet do speciálních drtičů, na ostny na stěnách nebo je shazovat z výšky.

Na Epicu se The Callisto Protocol prodává za 1480 korun a dohrajete ho přibližně za 10 hodin vašeho času. Na metacritic získal od odborných recenzentů souhrnné hodnocení 68. Od hráčů pak metaskóre 6,9.

Hru Gigantic: Rampage Edition můžete získat zdarma na tomto odkazu a hru The Callisto Protocol zdarma na tomto odkazu.

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává zdarma dvě hry. Potěší hráče akčních a survival hororových her

Pátek, 23 Srpen 2024 - 18:04 | RedMaX | Díky.

Zobrazit diskusi