CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává zdarma dvě hry. Potěší hráče stříleček a sportovních her

Obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry. Výběrem her potěší milovníky stříleček viděných z první osoby a hráče sportovních manažerů.

Od 5.9. do 12.9. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Sniper Ghost Warrior Contracts a Football Manager 2024.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hra Sniper: Ghost Warrior Contracts vyšla v roce 2019 a stojí za ní polští herní vývojáři ze studia CI Games. Akce se odehrává v blízké budoucnosti na území Sibiře, který po válce s Ruskem získal nezávislost. Nové úřady však nejsou o nic lepší než ty předešlé. V zemi vznikají ozbrojené jednotky odboje, jejichž cílem je svržení vlády bezohledných boháčů. Hlavní hrdina s přezdívkou Seeker je najat partyzánskou skupinou, a jeho cílem se stávají důležité osobnosti nové vlády.

Stejně jako v předchozích dílech, ani ve hře Sniper: Ghost Warrior Contracts není prostor pro rychlou akci typickou pro klasické FPS. Hráč jako odstřelovač proniká na nepřátelské území s úkolem zabít určené osoby nebo získat vybrané předměty. Hrdina není typickým zabijákem schopným sám pobít hordy nepřátel, a proto je klíčové vyhnout se odhalení, ať už plížením za zády nepřátel, nebo jejich tichou eliminací.

Na rozdíl od Sniper: Ghost Warrior 3 hra neobsahuje otevřený svět. Tvůrci se zaměřili na omezenější a tím pádem koncentrovanější zážitek. Místo průzkumu ve stylu sandboxových her hráč dostává polootevřené lokace, kde se nachází jak několik povinných hlavních cílů, tak i mnoho vedlejších výzev. Menší mapy stále poskytují značnou volnost, protože k cílům lze přistoupit v libovolném pořadí a obvykle z několika směrů.

Významnou novinkou je systém kontraktů. Za splnění úkolu hra odměňuje předem stanovenou částkou, ale hráč může také splnit dodatečné cíle pro získání bonusu. Každý kontrakt lze plnit opakovaně, což umožňuje vydělat další prostředky a vyzkoušet různé způsoby, jak misi dokončit. Za získané peníze si hráč vylepšuje svou postavu a nakupuje lepší zbraně a gadgety, které mu pomáhají v boji. Na Epicu se hra běžně prodává za 645 korun. Na metacritic získala od odborných recenzentů souhrnné hodnocení 71. Od hráčů pak metaskóre 6,7.

Hra Football Manager 2024 vyšla v roce 2023 a stojí za ní britští herní vývojáři ze studia Sports Interactive. Je dvacátou hlavní částí série sportovních manažerských her, která vznikla v roce 2004 a ve které vedeme svůj vlastní fotbalový tým k vítězství. Ve Football Manager 2024 se ujímáme role manažera fotbalového týmu a během hry máme na starost všechny aspekty jeho fungování. Musíme najímat hráče a členy realizačního týmu, stanovovat taktiku a sestavy na nadcházející zápasy, a také se starat o psychickou a fyzickou kondici hráčů, mimo jiné prostřednictvím různých tréninků a školení. Kromě toho máme pod kontrolou finanční stránku týmu a musíme udržovat dobré vztahy s médii i fanoušky.

Oproti předchozím dílům série se tato hra vyznačuje řadou novinek a vylepšení. Autoři se zaměřili na vylepšení systému správy hráčů, sestavování týmu a na samotné zápasy. Dále byla zdokonalena oblast přestupů hráčů a finančního řízení.

Silnou stránkou této hry jsou oficiální licence, díky kterým se v ní objevují skutečné ligy, týmy a hráči. Základem celé hry je obrovská databáze, která je pravidelně aktualizována na základě informací získaných z celého světa. Na Epicu se hra běžně prodává za 1349 korun. Na metacritic získala od odborných recenzentů souhrnné hodnocení 84. Od hráčů pak metaskóre 7,0.

Hru Sniper: Ghost Warrior Contracts můžete získat zdarma na tomto odkazu a hru Football Manager 2024 zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává zdarma dvě hry. Potěší hráče stříleček a sportovních her

Úterý, 10 Září 2024 - 14:45 | Ondřej Petržilka | To je takový problém napsat do nadpisu o jaké hry...

Zobrazit diskusi