CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává zdarma dvě hry. Potěší hráče survival a akčních her

Obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry. Výběrem potěší milovníky akčních a survival her.

Od 10.10. do 17.10. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Empyrion - Galactic Survival a Outliver: Tribulation.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hra Empyrion - Galactic Survival vyšla v roce 2020 a stojí za ní švýcarští herní vývojáři ze studia Eleon Game Studios. Příběh Empyrion: Galactic Survival se odehrává na začátku 24. století. Země se potýká s problémy přelidnění, nevratnými změnami klimatu a vyčerpáváním zdrojů. Nestabilní politická situace planety je navíc zhoršována ozbrojenými konflikty.

Ve stejnou dobu je na Antarktidě objeven vrak mimozemské kosmické lodi poháněné neznámou formou energie. Loď obsahuje mapu galaxie vzdálené 2,5 milionu světelných let od Země. Tento objev umožňuje přípravu velké hvězdné expedice, při níž hráč přebírá velení nad jednou z lodí. Během mise však ztrácíme kontrolu nad plavidlem a ztroskotáme na neznámé planetě, kde jako jediný přeživší musíme bojovat o přežití.

Empyrion - Galactic Survival spojuje prvky akční hry, adventury, strategie a kosmického simulátoru. Klíčovým aspektem hratelnosti však zůstává survival prvek. Během hry cestujeme mezi různými typy planet, kde čelíme různým nebezpečím, jako jsou nepříznivé klimatické podmínky a agresivní flora i fauna. Musíme být připraveni na různé eventuality a starat se o zásoby kyslíku, jídla a pití. Jídlo můžeme získávat např. lovem nebo chovem zvířat. V závislosti na podmínkách planety můžeme také pěstovat rostliny, z nichž některé nám umožní připravit nezbytné léky k přežití.

Procedurálně generovaný svět hry se skládá z velkého množství planet a asteroidů, takže po seznámení se s herními mechanismy a po opuštění první planety nás čeká také průzkum - jak rozsáhlého vesmíru, tak povrchů nebeských těles. Budování je proto nezbytným a velmi důležitým aspektem hry.

Druhá hra Outliver: Tribulation vyšla v roce 2023 a stojí za ní nigerijští herní vývojáři ze studia Gbrossoft. Outliver: Tribulation také obsahuje prvky survival hry, ale navíc i soulslike. Ujímáme se role ženy vojáka, která se za záhadných okolností ocitá v podivném království. Jedinou cestou dostat se pryč je účast v prastarém rituálu. Plány se však rychle zhatí a naše hlavní hrdinka musí bojovat o přežití s puškou v ruce proti nepřátelům, kteří jsou inspirováni africkou mytologií.

Hru Empyrion - Galactic Survival můžete získat zdarma na tomto odkazu a hru Outliver: Tribulation zdarma na tomto odkazu.

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává zdarma dvě hry. Potěší hráče survival a akčních her

Žádné komentáře.