CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče stříleček

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hru, která potěší milovníky stříleček viděných z první osoby.

Od 9.11. do 16.11. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hru Golden Light.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hra vyšla v roce 2022 a stojí za ní hongkongské studio Mr. Pink. Jedná se o střílečku viděnou z první osoby, která je protkána hororovou atmosférou a roguelite prvky. Hlavní hrdina Golden Light nemá na počátku hry žádný důvod k obavám. Právě se vydal na piknik se svou milovanou a vše naznačuje, že to bude velmi příjemný den. Alespoň do chvíle, než se pod dívkou otevře díra ohraničená organickou tkání a náš hlavní hrdina je nucen ji hledat v odporných útrobách podzemních chodeb, kde číhá mnoho nebezpečí.

Na nepřátele si ale musíte dát velký pozor, protože všelijaká monstra využívají mimikry známé ze hry Prey. Monstra díky transformačním schopnostem mohou hlavního hrdinu překvapit doslova na každém kroku. Např. dveře nebo různé předměty se mohou náhle proměnit v ohavné bytosti a zaútočit na hráče. Čeká vás procedurálně generovaný obsah a v jednotlivých lokacích můžete vyzkoušet i stealth postup. Obtížnost Golden Light se totiž stupňuje s každým zabitým nepřítelem. Rádi proto využijete plížení a opatrný postup, abyste se vyhnuli protivníkům.

Hru dohrajete přibližně za sedm až osm hodin vašeho času a na Epicu se běžně prodává za 430 korun. Golden Light získal na metacritic od hráčů souhrnné hodnocení 7,2.

Golden Light můžete získat zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče stříleček

Pátek, 10 Listopad 2023 - 19:19 | Milan Jelito | to je uchylne ... ani zadarmo

Zobrazit diskusi