CDR.cz - Vybráno z IT

Pracovní pohovor s Google Glass, novinky v updatu firmware a ochutnávka Glass prostředí na tabletu

Google-Glass
Na konec víkendu lehčí téma; video k pobavení s půvabnou slečnou a brýlemi Glass v hlavní roli. Rovněž se podíváme, co přináší nová aktualizace pro ony chytré brýle od Googlu a jak je možné okusit jejich aplikace prostřednictvím pouhého tabletu.

Nedávno se na internetu a sociálních sítích objevilo zajímavé a vtipně hrané video zachycující možnou roli brýlí Glass při pohovoru se sympatickou slečnou ucházející se o práci. Video rozhodně stojí za to, nabízí pobavení a zamyšlení, kam až může dosahovat potenciální budoucí využití zařízení v praxi - reálného života. Snímek níže je ve francouzském jazyce s anglickými titulky. Pakliže byste rádi verzi s českými titulky, je k dispozici zde.

Brýle budou urgovat, přehrají vám i filmy

Google tento týden vydal aktualizaci zařízení, která uživatelům přináší jisté novinky, jež mají zpříjemnit již tak dost futuristické chvíle. Do softwarové výbavy Glass tak přibyl video přehrávač s novými možnostmi, dodatečné notifikace a drobná vylepšení. Nahrávky je bez problému možné pozastavit a pohybovat se jimi v libovolném směru. Ačkoliv přehrávač umožňuje sledovat filmy a klipy přímo ve sklíčku nad pravým okem, přesto je baterie stále jistým limitujícím faktorem. Zde by bylo vhodné ještě zapracovat, neboť by celovečerní biják s velkou pravděpodobností nemusela utáhnout.

K tématu: Pomůže bateriím Google Glass „modré madlo“?

Rovněž přibyla funkce přímo si ukládat poznámky do známého programu Evernote. Autoři k aktualizaci dodávají: "Google Glass vám může připomenout rezervaci hotelu a restaurace prostřednictvím potvrzení zaslaných na váš Gmail účet. Pakliže jste si koupili lístky na nějakou událost, třeba i koncert, budete rovněž upozorněni, jak se bude blížit začátek programu. Zajistěte, že se tyto štítky zobrazí - povolením Gmail card ve vašem nastavení Google Now." Upozornění rovněž může být před bouřkami, povodněmi, vcelku hojnými tornády a dalšími nemilými přírodními jevy.

glassmovies

Pokud se budete procházet okolo kina, brýle nabídnou informace, co a kdy zrovna hodlají hrát. Podrobný výpis změn v novém upgradu označeném jako XE8 naleznete na stránkách výrobce. Toužíte-li po vlastních brýlích, můžete se níže mrknout na to, jaké to je si své vlastní čerstvě dorazivší Google Glass vybalit. Pořídit byste si je mohli kolem příštího roku, kdy je uvažováno komerční vypuštění na trh.

Brýle jsou vybavené pětimegapixelovým fotoaparátem a kamerou nahrávající HD video v módu 720p. K tomu nabízí 12 GB interního úložiště pro aplikace, média a daší soubory, vše propojeno s googlím Cloud Storage. Konektivitu zajišťuje WiFi a Bluetooth.

K tématu: 

Aktuálně je mezi lidmi pouze pár tisíc Glass jednotek, přesto však existuje možnost si vyzkoušet alespoň esenci Glass. Jak? Máte-li tablet Nexus 7 či jemu podobný, můžete si stáhnout pár aplikací původem na brýle, přesto uživatelem "zhuowei" upravených tak, aby fungovaly i na tabletu. Vlákno k modifikace naleznete zde.

ok-glass2

Upravená verze Google Glass používá mikrofon tabletu. Po vyslovení zázračné formule "ok glass" se vám na obrazovce nabídnou možné úkony jako pořídit fotografii, nahrát video, něco vyhledat na internetu apod. Ostatně, mrkněte se na doprovodný klip níže.

Nu, nezbývá, než si počkat na oficiální uvolnění. Těšíte se?

Mohlo by vás zajímat:

Patrik Borýsek

Autora zajímají moderní technologie, robotika, vesmír, augmented reality a trendy budoucího vědeckotechnického vývoje. Jeho oblíbený citát je od Eleanor Roosevelt: "The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams."

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pracovní pohovor s Google Glass, novinky v updatu firmware a ochutnávka Glass prostředí na tabletu

Pondělí, 19 Srpen 2013 - 13:39 | Tom27 | jako sry ale mluvit s nekym a pritom zvladnout...
Neděle, 18 Srpen 2013 - 20:11 | Na Zor | Ne.

Zobrazit diskusi