CDR.cz - Vybráno z IT

Pospěšte si. GOG rozdává zdarma hru, která potěší hráče netradičních plošinovek

Na digitální distribuční platformě GOG máte nyní možnost získat zdarma hru, kde hrajete za dívku, která má schopnost astrálně cestovat a opouští své fyzické tělo.

Až do nedělních (6.10.) 16:00 máte čas si zdarma přidat v online obchodě s videohrami GOG hru Whispering Willows.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hra Whispering Willows vyšla v roce 2014 a vytvořili ji američtí herní vývojáři ze studia Night Light Interactive. Ve hře Whispering Willows se ujímáme role mladé dívky jménem Elena, jejíž otec záhadně zmizel. Stopy vedou naši hrdinku do nechvalně proslulé rezidence Willows. Místní obyvatelé se tomuto místu vyhýbají, protože dům má temnou minulost plnou strašlivých a nevysvětlených zločinů.

Duše obětí stále bloudí chodbami rezidence, přičemž některé z nich nejsou vůči vetřelcům zrovna přátelské. Elena však není obyčejnou dívkou – má mocné parapsychické schopnosti, včetně schopnosti astrální projekce, tedy možnosti opustit vlastní tělo. Tyto schopnosti se ukazují jako klíčové při hledání jejího otce a odhalování minulosti budovy a jejích bývalých obyvatel.

Whispering Willows připomíná klasickou dvourozměrnou plošinovku, ale je především logickou hrou, kde se hratelnost soustředí hlavně na řešení hádanek. Elena může kdykoli opustit své tělo a vstoupit do světa mrtvých, což jí pomáhá při řešení různých problémů. Jako duch například dokáže létat, procházet úzkými štěrbinami, manipulovat časem, zmrazovat předměty a využívat sílu světla k odstrašení agresivních přízraků, které obývají dům. Pro přímou interakci s fyzickými objekty se však musí vrátit zpět do svého těla.

Během svých dobrodružství Elena často narazí na různé duchy, kteří obývají rezidenci. Někteří představují pro hrdinku vážnou hrozbu, zatímco jiní jsou pouze trpícími dušemi lidí, kteří zemřeli za tragických okolností a jsou odsouzeni opakovat stále dokola poslední okamžiky svého života. Elena musí najít způsob, jak tyto duše osvobodit, protože jedině tak překoná překážky, které jí stojí v cestě. Hru můžete pokořit za zhruba 3 hodiny vašeho času a na metacritic získala od hráčů metaskóre 6,1. Od odborných recenzentů souhrnné hodnocení 64.

Hru Whispering Willows můžete získat zdarma na tomto odkazu.

Tagy: 
Zdroje: 

GOG

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pospěšte si. GOG rozdává zdarma hru, která potěší hráče netradičních plošinovek

Žádné komentáře.