CDR.cz - Vybráno z IT

Skupina 3DM překonala nejnovější verzi ochrany Denuvo. Vrací se zpět na scénu?

nepřehlédněte
Birdsister
Čínská crackerská skupina 3DM předčasně ukončila svou roční pauzu, aby oznámila světu, že v posledních dnech se ji podařilo prolomit zatím nejpokročilejší třetí generaci protipirátské ochrany Denuvo.

Je to teprve pár dnů, co známá čínská skupina 3DM způsobila poprask na warezové scéně, když oznámila, že od 8. února končí s vytvářením cracků pro nové hry. Tedy přesněji řečeno, po dobu jednoho roku nebude vydávat žádné cracky na nové hry. Rozpuštěna nebude, ale své úsilí zaměří už jen na vytváření neoficiálních čínských lokalizací ke hrám. Šéfka skupiny 3DM s nickem Bird Sister vysvětlila, že skupina bude po dobu jednoho roku analyzovat herní trh a po roce pozastavení crackerské činnosti pak vyhodnotí, jaký reálný dopad měl výpadek 3DM na tržby herních titulů.

Prohlášení 3DM tak trochu postrádá logiku, když je na scéně ještě několik dalších crackerských skupin, které budou pokračovat ve své činnosti. Možná Bird Sister měla na mysli hry v souvislosti s ochranou Denuvo. Zkušeností s prolomením této ochrany má 3DM ze všech skupin asi nejvíc.

Mezi piráty se ihned vyrojily domněnky, že 3DM prostě rezignovala ohledně prolomení nejnovější ochrany V3 Denuvo, kterou se už několik měsíců snažila zatím bez větších úspěchů překonat. Nyní utla šéfka skupiny Bird Sister všem těmto domněnkám tipec, když vyrukovala s novým oznámením, že se skupině podařilo prolomit zatím nejpokročilejší ochranu Denuvo, respektive její třetí generaci.

Denuvo

Skupina 3DM je nyní schopna vytvořit cracky na hry FIFA 16, Just Cause 3 a Tomb Raider. Umět něco vytvořit a skutečně to vytvořit (zejména pro širokou veřejnost) jsou ovšem dvě odlišné věci. Zda 3DM cracky vytvoří a následně poskytne všem pirátům není vůbec jisté. Zatím 3DM nevyrukovala s žádným důkazem (crackem), že V3 Denuvo skutečně prolomila. Bird Sister naznačila, že pokud dojde k uvolnění cracků na zmíněné hry, tak už to s největší pravděpodobností nebude oficiální cestou pod taktovkou 3DM.

Znamená tato zpráva o úspěšném prolomení zatím poslední verze protipirátské ochrany Denuvo definitivní prohru pro rakouskou společnost Denuvo Software Solutions Gmbh, která s touto protipirátskou ochranou přišla na trh? Nikoliv. V následujících měsících se určitě objeví ještě lepší V4 Denuvo, které zase bude odolávat crackerům řadu týdnů. Minimálně.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Skupina 3DM překonala nejnovější verzi ochrany Denuvo. Vrací se zpět na scénu?

Středa, 17 Únor 2016 - 15:12 | dansgame | o SSD disk se nebojim, pochybuju, ze by to...
Středa, 17 Únor 2016 - 13:11 | Libor Míšek | Lidi už jsou naočkováni tím, že Denuvo ničí SSD....
Středa, 17 Únor 2016 - 12:08 | madPav3L | Denuvo konktérně u hry Rise of the Tomb Rider...
Středa, 17 Únor 2016 - 11:07 | RedMaX | At si udelaj ochranu jakoli dokonalou, stale...

Zobrazit diskusi