CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče strategií a akčních her

Digitální online obchod s videohrami Epic Games Store rozdává tento týden dvě hry zdarma. Jedná se o third person akci s RPG prvky a pak o survival strategii, která se odehrává v post-apo světě.

Od 9.9 do 16.9. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Nioh: The Complete Edition a Sheltered.

Videohru Nioh vyvinulo studio Team Ninja (stojí např. za herní hack and slash sérií Ninja Gaiden) společně se studiem Kou Shibusawa (spadající pod Koei Tecmo). Vydavatelem této hry je společnost Koei Tecmo. Epic rozdává tuto hru v kompletní edici, která obsahuje i tři expanze rozšířující původní hru o tři další příběhové kapitoly. Ve hře Nioh se vžijete do role anglického mořeplavce, který se stal v Japonsku samurajem v období Sengoku kolem roku 1600. Jedná se o období válčících států, kde smrt na vás bude číhat prakticky na každém kroku. Hra obsahuje i prvky japonského folklóru a mytologie. Od nás dostala tato hra hodnocení 8/10 a dobovou recenzi si můžete přečíst zde.

Nioh spadá do kategorie akčních RPG her viděných z pohledu třetí osoby a vyšel v roce 2017. Na Epic Games Store ho můžete běžně pořídit za 1050 korun. Kompletní edice hry Nioh získala na metacritic celkem vysoké hodnocení od odborných recenzentů, celkové metascore činilo 84. Hráči pak tuto hru hodnotili na metacritic o něco méně kladně a výsledné hodnocení činí 7,1.

Druhou hrou zdarma je Sheltered, post-apo survival strategie od herního studia Unicube a vydavatelství Team 17. Ve hře se musíte postarat o rodinu, která přežila jadernou válku v opuštěném podzemním protiatomovém krytu (vaultu). Budete tak muset řešit různé hrozby, které na vaše svěřence čekají, jako je např. dehydratace, hladovění nebo nemoc z ozáření. Čeká vás získávání zásob ve venkovním světě, boje s dalšími přeživšími a postupné vylepšování vašeho protiatomového krytu. Hra Sheltered vyšla v roce 2016 a běžně se na Epic Store prodává za 310 korun.

Na metacritic si vysloužila tato hra od odborných recenzentů metascore 62 a od hráčů pak hodnocení 5,2.

Hru Nioh: The Complete Edition si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu a hru Sheltered pak na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče strategií a akčních her

Žádné komentáře.