CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče akčních a hororových her

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry. Tentokrát si přijdou na své hráči akčních dungeon crawler her a hráči stealth akcí okořeněných hororovou atmosférou.

Od 21.4. do 28.4. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Riverbond a Amnesia: Rebirth.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hru Riverbond vyvinuli kanadští herní vývojáři ze studia Cococucumber. Hra vyšla v roce 2019 a jedná se akční dungeon crawler, který je situován do voxelového světa s pixel art grafikou. Příběh vás zavede do světa Riverbondu, ve kterém jistý zlosyn uvěznil vládce osmi světů, což způsobilo všeobecný chaos. Vašim úkolem je navrátit ve světě pořádek a porazit zlo. Čeká na vás k pokoření 9 ručně vytvořených světů, zničitelné kostičkové prostředí, souboje s bossy, více než 50 druhů zbraní a mnoho nepřátel k pokoření. Hrát můžete buď solo nebo v kooperaci (hra podporuje až 4 hráče). Na Epicu se Riverbond prodává běžně za 520 korun a hru můžete dohrát za přibližně čtyři a půl hodiny vašeho času.

Druhou hrou je Amnesia: Rebirth od švédských herních vývojářů ze studia Frictional Games. Hra vyšla v roce 2020 a jedná se stealth akční adventuru s hororovou atmosférou. Jedná se o třetí hru v sérii, kdy předchozími díly byly tituly Amnesia The Dark Descent a Amnesia A Machine for Pigs. Ve hře ovládáte hlavní hrdinku, která si někde uprostřed alžírské pouště bude muset sáhnout až na samé dno svých psychických sil. Čeká vás čiré zoufalství a hrůza, abyste se vyhnuli příšerám, proti kterým se nemáte jak bránit. Vašim úkolem je najít indicie a stopy o minulosti hlavní hrdinky, která ztratila paměť. Hra je založena na opatrném průzkumu okolí, jednání v utajení a řešení logických hádanek. Na Epicu se Amnesia: Rebirth prodává běžně za 630 korun a její dohrání vám zabere něco mezi 9 až 10 hodinami vašeho času.

Riverbond získal na metacritic hodnocení od odborných recenzentů od 60 do 70 a od hráčů 7,2. Amnesia: Rebirth získala od odborných recenzentů metascore 80 a od hráčů 6,4.

Hru Riverbond si můžete přidat na Epicu zdarma do své knihovny na tomto odkazu a hru Amnesia: Rebirth na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče akčních a hororových her

Žádné komentáře.