CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává hru zdarma, která potěší všechny milovníky strategických her

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma vysoce hodnocenou historickou strategii, ve které můžete určovat osud národů od pozdního středověku, až do raného novověku.

Od 30.9. do 7.10. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout strategickou hru Europa Universalis IV.


Hru Europa Universalis IV vyvinuli švédští herní vývojáři ze studia Paradox Development Studio. Toto studio se zaměřuje na vytváření her spadajících do žánru tzv. grand strategických her. Jejich první vytvořenou hrou byl první díl Europa Universalis vydaný v roce 2000. Mnozí hráči si ale určitě toto herní studio vybaví ve spojitosti se sériemi Crusaders Kings, Victoria nebo Hearts of Iron. Z těch novějších her vydali např. 4X strategii Stellaris.


Europa Universalis IV vyšla v roce 2013. Jedná se o komplexní strategii, ve které určujete osud vybraného národa nad interaktivní mapou. Hra se odehrává v časovém období 1444 až 1821. Ve hře vás čeká obchodování, správa provincií, vedení diplomacie, kolonizace a samozřejmě války. Můžete se pokusit např. udělat z Českého království koloniální velmoc, obnovit Římskou říši nebo sjednotit různé domorodé kmeny v Americe a postavit se kolonizátorům. Souboje se v této strategii vedou jak pozemní, tak i námořní.


K samotné hře vyšlo celkem 17 datadisků, z nichž poslední s názvem Leviathan vyšel teprve letos na jaře. Europa Universalis IV se běžně na Epicu prodává za 840 korun a ke hře vychází aktualizovaná čeština na stránkách jajjun. Na metacritic si tato hra vysloužila od odborných recenzentů hodnocení metascore 87 a od hráčů pak uživatelské score 8,7.


Europa Universalis IV si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává hru zdarma, která potěší všechny milovníky strategických her

Neděle, 3 Říjen 2021 - 09:31 | RedHawk | hru mam vo verzii z epicu, ale bohuzial sposob...
Pátek, 1 Říjen 2021 - 17:26 | Xspy | Strategické hry mám rád , ale bohužel Evropa...

Zobrazit diskusi