CDR.cz - Vybráno z IT

REPORTÁŽ – Na konferenci Microsoftu nejvíce uspěla konkurence [E3 2014]

1 8
V pondělí v půl sedmé večer našeho času se v LA uskutečnila konference Microsoftu, kterou jsme pro vás živě komentovali. Nyní vám přinášíme reportáž, která obsahuje souhrnné informace o jejím průběhu a titulech, které zde byly prezentovány.

E 3 Special

Minulý rok přišla konference Microsoftu s velmi nabitým neoznámeným obsahem, který podtrhnul výtečný teaser trailer na Halo 5. Letos se prezentace společnosti nesla v poklidnějším duchu. Došlo na nové ukázky již známých titulů. Jednalo-li se o zbrusu nové hry, pak šlo pouze o oznámení malého rozsahu. Veškeré dění se bohužel točilo okolo Xbox One.

Již tradičně zahájilo konferenci další pokračování nekonečné FPS série Call of Duty, na kterém letos pracují poprvé vývojáři ze Sledgehammer Games. Tvůrci se pochlubili prvním souvislým gameplayem z kampaně, jenž se topil v efektnosti a filmové atmosféře. Nic se tedy od minulého roku v tomto ohledu nezměnilo.

6 2

Milovníkům závodních her zaplesalo srdce, protože došlo na přechod ke značce Forza. V rámci bezplatného updatu se do Forzy Motorsport 5 přidá velmi oblíbený jízdní okruh Nürburgring. K tomu se přisadily i nové záběry ze hry. Forza Horizon 2 však své místo v rámci časového harmonogramu nedostala.

7

Na řadu se na krátkou chvíli dostala střílečka od tvůrců Left4Dead, Evolve, jež stačila o sobě prozradit pouze hratelné třídy. Nicméně se na plátně zdržel déle Assassin's Creed: Unity, který se vytasil s ukázkou jedné mise. Nutno poznamenat, že se jednalo o velké překvapení. Nejen, že se titul objevil u Microsoftu, ale také disponoval velmi kvalitními prvky, které prosluli celou sérií. Vylepšení se dočkala grafika, animace a stealth sekvence. Video mělo ale jiný záměr. Při plnění mise šlo o kooperaci čtyř živých hráčů. Ano, Assassin's Creed: Unity nabídne kooperační mód.

1315 6

Ubisoft nahradil BioWare, který již pár let kutí třetí Dragon Age s podtitulem Inquisition. Nemohl chybět snímek z aktuální verze hry. Na závěr se potvrdilo definitivní datum vydání stanovené na 7. října 2014. Zmínku o očekávaném RPG rychle nahradil Xbox One exkluzivní titul Sunset Overdrive, o kterém si můžete přečíst v samostatné zprávě.

Microsoft po Sunset Overdrive ještě nevychladl, a proto oznámil Fable: Legends, které doplnil o gameplay ze stávajícího buildu. Ani Fable, velmi silná značka v zelených stájích, příliš nezapůsobil. Proto se události odklonily k Project Spark, hře, díky níž lze tvořit další dodatečný obsah pro ostatní uživatele. Trailer však neodhalil nic, co by veřejnost nevěděla od loňské E3.

26 2

Aby Microsoft nezůstal pozadu za Sony, začal se přátelit s nezávislými vývojáři, mezi něž patří i Moon Studios, kteří ztvárnili plošinovku Ori and the Blind Forest, jež svým potemnělým a depresivním vzezřením zaujala nejednoho návštěvníka sálu.

36

Po nezávislé odmlce přišla vlajková loď od studia 343 Industries. Krom Halo 5: Guardians se oznámila kolekce prvních čtyř Halo remasterovaných pro Xbox One. Více informací by se však člověk nedohledal. Výrazněji překvapil počin od Playdead, tedy tvůrců Limba. Hra Inside se pochlubila tím, co lidé milovali na původním díle studia. Následoval dlouhý výčet indie hříček, které vyjdou pro Xbox One. Mezi nimi nechyběl například ani Below.

45

Odhady zahraničních webů se uchylovaly k možným teoriím, že vyjde nový Tomb Raider. Tyto domněnky nabyly na síle díky zaregistrování nových domén. Na potvrzení došlo až nyní. Lara Croft se do videoherního světa vrátí ve hře Rise of the Tomb Raider. I přes to, že CD Projekt RED zprostředkoval svou vlastní konferenci, objevil se i zde. Nečekaně poskytl in-game video, kde se hlavní hrdina potuloval volně krajinou, zabil pár výtržníků a nakonec se utkal s griffinem.

48

Opět velmi nečekaně přispěchal na konferenci Microsoftu Ubisoft a vytasil se s The Division, které demonstroval in-game ukázkou. Celou prezentaci uzavřelo oznámení Crackdown, téměř zapomenuté značky, která se dlouho krčila ve stínu minulosti.

Nyní přichází na řadu oficiální zpráva Microsoftu pro český trh, která však nezazněla přímo na konferenci, ale přes oficiální tiskovou zprávu. Xbox One v našich končinách vyjde 5. září 2014. Maloobchodní cena za balení herní konzole včetně pohybového senzoru je stanovena na 13 999 Kč.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Tagy: 
Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku REPORTÁŽ – Na konferenci Microsoftu nejvíce uspěla konkurence [E3 2014]

Žádné komentáře.