CDR.cz - Vybráno z IT

TÉMA - Rozcestník: Vše podstatné z Electronic Entertainment Expo [E3 2014]

E 3 1 0
Minulé dva týdny byly z důvodu konání E3 informačně velice nabité. Pojďme si tedy vypíchnout to nejdůležitější, co byste rozhodně neměli přehlédnout a další dny si nést na paměti.

Ačkoliv E3 2014, svátek všech hráčů, rozhodně předešlý ročník netrumfla, byla lepší než kritický veletrh z roku 2012. Už před zahájením jsme vám sepsali očekávání, která tentokrát od výstavy máme. Některá se splnila, mnoho z nich ovšem nikoliv. Ačkoliv původní nabídka her byla vskutku velká, jen některé z nich dostaly v rámci E3 výraznější prostor, a to je určitě škoda.

Informací se přesto vyrojilo poměrně slušné množství. Velkou většinu z nich jsme vám téměř bez přestávky servírovali v našem speciálním zpravodajství, které tímto článkem oficiálně zakončujeme. Pojďme se tedy naposledy šťourat v minulosti a podívat se na to nejzajímavější z našeho archivu.

Reportáže z velkých konferencí

Velkou roli hrají na E3 vývojářské a vydavatelské konference, kde se dozvídáme o většině titulů, které studia v následujících dvou letech připraví. A některé z nich jsou navíc právě na E3 odhaleny premiérově. Z konferencí jsme pro vás v rácmi E3 Speciálu připravovali živé přenosy. Po jejich zakončení jsme dali hlavy dohromady a to nejpodstatnější vám naservírovali v souhrnných reportážích.

Exkluzivní E3 preview

Díky Electronic Entertainment Expo jsme o některých hrách nasbírali opravdu velké množství materiálů. Ty jsme protřídili, spojili se staršími informacemi a na základě toho pro vás připravili několik souhrnných článků, věnujících se přímo vybraným titulům. Tedy vše podstatné, co byste měli o svých oblíbených značkách vědět, přehledně na jednom místě.

Tím však naše preview rozhodně nekončí. Vzhledem k tomu, že u některých her se v blízké době ještě řady nových informací dočkáme, rozhodli jsme se s vydáním článků chvíli počkat a zahrnout do nich i nové aktuální poznatky. Proto určitě i nadále sledujte CDR.cz/Hry a nic vám neunikne.

TOP hry E3 2014

Koukejte se na to, jak chcete. Tým našich redaktorů je buď plný maniaků, nebo prostě rozumíme hrám. Co nás totálně dostalo, bylo nečekané oznámení RPG Magicka 2, která paroduje vše, na co si jen vzpomenete. Pracovat na ní sice bude nové studio, to nám však nebrání k tomu, abychom vykonávali posvátné rituály mířící směrem k této úchvatné značce.

Další novinkou výstavy bylo parkourové Mirrors Edge 2, o němž jsme ovšem věděli už z minulé E3, ačkoliv až nyní se nám pod ruku dostaly první výživné informace. Poměrně velkou pozornost na sebe strhlo i Destiny, které bude ve světě vydávat Activision Publishing, distributor Call of Duty. Společně s hrou byla na konferenci Sony odhalena i bilá verze PlayStation 4.

E 3 2 0

Velice zajímavě se tvářila také depresivně laděná hríčka Inside, od tvůrců úspěšného Limba, v podobném duchu se prezentovalo i roztomilé Ori and the Blind Forest, které na konferenci Microsoftu vzbudilo opravdu velký zájem. Další velkou plošinovkou výstavy bylo bezpochyby LittleBigPlanet 3, které vychází exkluzivně pro PlayStation 4. Velkou hru emocí a psychiky předvádí také Valiant Hearts: The Great War, jehož trailer vhání do očí slzy, a který se nebojíme označit za nejlepší video výstavy.

Teď trochu přeládíme vlnu. Pokud máte rádi akci, určitě byste neměli přehlédnout novou bojovku Mortal Kombat X, střílečky Call of Duty: Advanced Warfare a Battlefield: Hardline, nebo zombie mlátičku Dead Island 2, která se prezentovala velice vtipným trailerem. BioWare přispěchal s oznámením Mass Effect 4, Crytek upřesnil informace o Homefront 2: The Revolution, mapující korejskou invazi do Ameriky, a Ubisoft se rozpovídal o The Division nebo Far Cry 4. Premiérové odhalení si na E3 2014 odbylo také Rainbow Six: Siege.

Pokud patříte mezi fanoušky retro her, možná vás potěší informace o novém Oddworld: New 'n' Tasty, nebo vývoji čtvrtého dílu legendární střílečky Doom. Řeč přišla i na Laru Croft, jednou v podobě hry Temple of Osiris, podruhé v rámci série Rise of the Tomb Raider. Slavit mohou také všichni nedočkavci, Grand Theft Auto V bylo oficiálně potvrzeno pro PC, PS4 a Xbox One. Pokud fandíte odpočinkovějším hrám, pak určitě nemůžete minou The Sims 4

E 3 3 0

A v neposlední řadě nemůžeme zapomenout ani na vymazlené Assassin's Creed: Unity, které nás vezme do buržoazní Francie, nového Batmana s podtitulem Arkham Knight, PlayStation 4 exkluzivní akční adventuru Uncharted 4 nebo dvojici nadějně vypadajících RPG The Witcher 3: Wild Hunt a Dragon Age: Inquisition.

Našli jste na E3 2014 hru, která vás zaujala? Na co se těšíte nejvíc a co je pro vás největším zklamáním? Existuje něco, co jste chtěli na E3 vidět/slyšet, ale vývojáři vás nechali na holičkách? Podělte se s námi o vaše názory v komentářích.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku TÉMA - Rozcestník: Vše podstatné z Electronic Entertainment Expo [E3 2014]

Žádné komentáře.